Snickers vegan kejk
Sladkosti jsou prokletím dnešní doby a pomstou průmyslu :D, ale ne vždy se jim úplně musíme vyhnout.
Třeba tento kejk nejen voní po Snickerce, ale tako po ní chutná. Pokud ještě třeba místo borůvek polijete kejk vysokoprocentní čokoškou, bude to hotové bájo!
Koláč je 100% veganský a bezlepkový, takže si na něm pochutnají opravdu všichni :).
Na malý plech nebo formu potřebujete:
80 g kokosového cukru
150 g pohankové mouky
1 kypřící prášek bez fosfátů
2 zralé hrušky
3 velké datle Medjool
100 g natural arašídů pražených 10 min na 210°C v troubě, a pak pomletých na mouku)
150 ml rýžového mléka
50 ml řepkového oleje
Cukr, mouku a kypřící prášek prosejeme a smícháme, přidáme mleté arašídy, které jsme nechali předtím vychladnout.
Bokem umixujeme hrušky s datlemi a přidáme ke směsi, postupně v mícháme ještě chia semínka, které nahradí vajíčko, mléko a olej a vše důkladně promícháme, do hladkého těsta. Už teď by mělo vonět jako Snickers :D.
Pečeme v malém plechu nebo kulaté formě vymazané kokosákem (pokud je potřeba, u mě bylo) na 170°C asi 30 min (podle trouby).
Ať vám chutná!