Salátek s arašídy a granátovým jablkem
Po dovolené v USA jsme si oba s přítelem dovezli nějaké to kilíčko navíc a tak je na čase hodit se zase do formy.
Tento salátek je skvělou variantou nejen k obědu, ale také jako lehká večeře či svačinka v práci, podle toho, kolik si ho naložíte.
Granátové jablko je plné vitamínů B a C a minerálů, jako je draslík či fosfor a snižuje cholesterol. Také má pozitivní vliv jako prevence před rakovinou prsu. Ve velké míře může působit ale projímavě, tak pozor, kolik ho dáte :).
Arašídy (případně jiné nesolené ořechy) jsou zdrojem omega 3 a 6 kyselin a kuřecí prsa jsou plná bílkovin. Jako přílohu pak můžete zvolit žitný nebo zrninový chléb nebo také přílohu vynechat.
Proto si tuto nízkokalorickou mňamku můžete dopřát i později večer.
Na jednu porci potřebujete:
hrst ledového salátu (30g)
hrst brokolice (30g)
150g kuřecího prsa (jedno menší)
1 uzený korbáčík
1 lžíce pražených nesolených arašídů
1 lžíce zrníček z granátového jablka
1 lžička olivového oleje
1 lžička hořčice
1 lžička řepkového oleje
1/2 lžičky tamari
koření dle chuti (medové kuře)
Kuřecí prso naložíme na hodinku do řepkového oleje, tamari, hořčice a koření a dáme odležet. Po hodince prso vložíme na pečící papír a pečeme na 200°C cca 25 min (podle velikosti a trouby).
Do misky natrháme ledový salát, který předem omyjeme, brokolici, kterou jsme spařili na páře, na kousky nakrájené kuřecí prso, na kostičky nakrájený sýr, ořechy a zrníčka granátového jablka a vše zakápneme olivovým olejem.
Dobrou chuť :)!
Kalorická a biologická hodnota:
297 Kcal, 25g bílkovin, 7g sacharidů, 18g tuků