Mandlové raw pokušení

18.06.2019

Upřímně jsem už vzdala domácí výrobu mandlového másla, protože můj mixer jeho výrobu těžce bojkotuje :(, když jsem se o něj ale snažila ještě, vypadl z toho tenhle dezert a jako mini mňamka je výborný. 

Stačí ale opravdu jen kousek, je velmi tučný a tak vám tělo ani nedovolí sníst ho hodně.

Mimochodem dneska kupuju máslíčko z https://www.lifelike.cz/ a mohu jen a jen doporučit. Oříšky pak beru z www.nejlevnejsiorisky.cz, jsou kvalitní, je tam boží výběr nejen ořechů a ceny jsou opravdu nejlevnější, co jsem zatím viděla.

Na malý plech:

500 g mandlí

150 g řepkového oleje (u výkonného mixéru zkuste dát méně)

70 g agáve sirupu

50 g goji

10 g kokosáku

1 hořká čokoláda 56% s pomeranči

Mandle umeleme s olejem a sirupem. Goji si bokem na chvilku namočíme, pak slijeme vodu a přimícháme ji ke směsi, vše ještě pomixujeme dohladka.

Malý plech si vyložíme pečícím papírem a směs na něj natřeme. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a polijeme celý povrch dezertu, který pak dáme přes noc ztuhnout v lednici