Domácí flapjacky
Tohle dílo byl fakt hokus pokus! Upřímně moc nemusím kupované müsli tyčinky, mám oblíbený jen jeden druh z Lidl (raw Alesto), ale v ostatních většinou najdete přidaný med, v tom lepším případě, v tom horším glukózový a fruktózový sirup nebo jednoduše cukr.
Zkusila jsem si doma udělat tak trošku jiný druh flapjacků a byly výborné. Pozor ale na tuky, ačkoliv je tam hodně rostlinných tuků, i tak je to opravdu větší množství, a tak stačí opravdu jen kousek na chuť ;).
Na malý plech:
250 g arašídů
200 g datlí
50 g ovesných vloček
20 g chia
40 g dýňových semínek
10 g slunečnicových semínek
10 g lněných semínek
20 g goji
kapka vanilkové tresti
15 g kokosového oleje
Můžeme využít i jiné ořechy, arašídy jsou ale nejtučnější, možná i proto, že to ořechy nejsou, že jo :D, a tak nejvíc pustí tuk u mixování a pracuje se s nimi nejlépe, ale uvidíte, klidně můžete vyzkoušet.
Vše hodíme do mixéru a mixujeme dokud není směs hladká. Trvá to nějakou chvilku podle toho, jaký máte mixér.
Směs pak dáme na pečící papír do jakékoliv formy, kterou máte, já použila svůj oblíbený malý plech, a pak ji dáme do mrazáku na 30 min. V lednici vydrží flapjacky pěkně dlouho, pokud je hned nezbaštíte :D.